Raafcraft - Survival en Zelfredzaamheid - The Bushcraft Way

Ervaringen instructeursopleiding

De inhoud van de opleiding

"Ik vond de inhoud gevarieerd, best veel aanvulling ook op het programma van vorig jaar. Er is veel aan bod geweest, ik vind de inhoud erg goed!"

"Zeer compleet. Als je kijkt in survivalboeken wat voor onderwerpen ze behandelen zie je dit allemaal terug in deze 9 (instructeurs) weekends."

"Veelzijdig. De meeste onderwerpen vond ik erg interessant ... Ik vond het leuk dat er naast de standaardonderwerpen ook wat extra technieken aan de orde kwamen, zoals touwtechnieken, weerkunde, de praktijkdelen uit de casusopdrachten, enz."

"Ik wil oprecht mijn tevredenheid uitten over de afgelopen cursus. De inhoud van de cursus was zeer gepast en relevant. Ik heb veel opgestoken vooral van de onderwerpen in de instructeursweekends."

Zou je deze opleiding aanraden?

"Ja, al is het alleen maar om anderen achter de tv vandaan te krijgen en real-life skills te leren. Maar ik zou de cursus bovenal aanraden omdat hij zoveel praktijkoefening biedt."

"Zeker! Al is het alleen maar om buiten te zijn in een prettige groep en te proeven van wat er allemaal mogelijk is zonder al te veel zooi, electronica, comfort etc. En ook voor mensen die serieus hun werk hiervan willen maken.."

"Zeker, als je van plan bent om een bushcraft- survivalcursus in Nederland te doen is dit zeker een aanrader."

"Absoluut! Het was een enerverende ervaring."

Manier van lesgeven?

"De instructeurs waren zeer bekwaam en gedreven, hun kennis over de onderwerpen was groot."

"Goed, Jullie vullen elkaar mooi aan! ... Jullie zijn allebei duidelijk in jullie uitleg, streng op de veiligheid en open en geduldig..."

"Relaxed! Het examen was wel flink doorwerken, zowel theorie als praktijk."

"Ik vond het goed dat er veel ruimte was voor eigen inbreng en dat we veel konden oefenen."

Belangrijkste wat heb je geleerd?

"Naast een hele hoop nieuwe kennis en vaardigheden de volgende dingen:

  • Meer zelfvertrouwen: .. ik heb gewoon meer zelfvertrouwen gekregen in het gebruiken van bushcrafttechnieken - ik zou ze nu ook alleen op vakantie veel sneller toepassen.
  • Oriëntatie: sinds en door het volgen van deze cursus ben ik me veel meer gaan verdiepen in het belang van buiten zijn en wildernis voor de mensheid.
  • Bevestiging: dat ik veel meer outdoordingen wil doen, en dat ik het leuk vind om voor een groep te staan.
  • Levenswijsheid: dat denken moet worden gecombineerd met doen. Ik bedoel: ik heb geleerd dat als je iets maar vaak genoeg doet het vanzelf een gewoonte wordt - dus dat dat dé manier is om goede gewoontes aan te leren en je leven te veranderen.
  • Lol: ik vond de groep heel fijn en gezellig."

"Alles! Mijn basisniveau was 0 (los van kamperen en wandelen in de bergen). De lessen en onderwerpen waren dus allemaal nieuw voor mij."

"Naast veel nieuwe kennis, ervaringen en het leren kennen van allemaal awesome mensen heb ik vooral een mindset uit de cursus gehaald. De ze cursus leert je om creatiever om te gaan met de middelen die je hebt en dat je altijd wel een oplossing bij elkaar kunt improviseren."

"Voor mij weer een puzzelstukje op zijn plaats :) Dat is op persoonlijk vlak! Veel geleerd, geprikkeld om verder te gaan (op mijn manier), fijn samen zijn met gelijk gestemden, iets meer zekerheid gekregen in mijn eigen kunnen. Kortom; soms heel lastige momenten gehad en toch altijd leerzaam naarmate ik het ergens een plek kon geven!"