Raafcraft - Survival en Zelfredzaamheid - The Bushcraft Way

Belangrijkste wat heb je geleerd?

"Naast een hele hoop nieuwe kennis en vaardigheden de volgende dingen:

  • Meer zelfvertrouwen: .. ik heb gewoon meer zelfvertrouwen gekregen in het gebruiken van bushcrafttechnieken - ik zou ze nu ook alleen op vakantie veel sneller toepassen.
  • Oriëntatie: sinds en door het volgen van deze cursus ben ik me veel meer gaan verdiepen in het belang van buiten zijn en wildernis voor de mensheid.
  • Bevestiging: dat ik veel meer outdoordingen wil doen, en dat ik het leuk vind om voor een groep te staan.
  • Levenswijsheid: dat denken moet worden gecombineerd met doen. Ik bedoel: ik heb geleerd dat als je iets maar vaak genoeg doet het vanzelf een gewoonte wordt - dus dat dat dé manier is om goede gewoontes aan te leren en je leven te veranderen.
  • Lol: ik vond de groep heel fijn en gezellig."

"Alles! Mijn basisniveau was 0 (los van kamperen en wandelen in de bergen). De lessen en onderwerpen waren dus allemaal nieuw voor mij."

"Naast veel nieuwe kennis, ervaringen en het leren kennen van allemaal awesome mensen heb ik vooral een mindset uit de cursus gehaald. De ze cursus leert je om creatiever om te gaan met de middelen die je hebt en dat je altijd wel een oplossing bij elkaar kunt improviseren."

"Voor mij weer een puzzelstukje op zijn plaats :) Dat is op persoonlijk vlak! Veel geleerd, geprikkeld om verder te gaan (op mijn manier), fijn samen zijn met gelijk gestemden, iets meer zekerheid gekregen in mijn eigen kunnen. Kortom; soms heel lastige momenten gehad en toch altijd leerzaam naarmate ik het ergens een plek kon geven!"