Raafcraft - Survival en Zelfredzaamheid - The Bushcraft Way

Bergsport en touwtechnieken

Hét boek voor startende en meer ervaren bergwandelaars. Iedereen die van uitgestrekte natuur houdt, trekt vroeg of laat de bergen in. Als bergwandelaar kan je echter worden geconfronteerd met onverwachtse situaties die om snelle, verstandige beslissingen vragen. Een gewaarschuwd bergliefhebber is er twee waard! Hoe word ik bergwandelaar? biedt je de nodige achtergrondinformatie om op een veilige én comfortabele manier de bergen in te trekken. Aan de hand van praktische tips over het kiezen van een bestemming, tochtvoorbereiding, materiaal, voeding, oriëntatie... helpt dit boek je om je goed voor te bereiden en verstandig te reageren op problemen, maar bovenal om de bergen actief te beleven én te genieten van de omgeving en alle fauna en flora rondom. Verder biedt dit boek ook verhalen van startende en meer ervaren bergwandelaars, die vertellen over de romantiek én de risico's onderweg. Kortom, een allround gids voor elke bergwandelaar, met een stappenplan voor de beste voorbereiding, boordevol leuke weetjes, handige lijstjes en zelfs een heus alpien woordenboek in vier talen. Zet de stap van beleving naar belevenis aan de hand van de honderden praktische tips in dit boek.

Recensie(s)

Een uitstekend handboek voor beginnende én (ver)gevorderde bergwandelaars in onvervalst Vlaams; qua inhoud is het boek op de Nederlandse en Belgische markt afgestemd door middel van verwijzingen naar relevante organisaties in beide landen. Het behandelt letterlijk alle aspecten van het bergwandelen zeer deskundig: van looptechniek tot tochtenplanning en van ecologie tot voetverzorging en EHBO. Het boek staat boordevol kleurenfoto's. Het boek is uniek in zijn soort en het beste dat er op dit moment op de Nederlandstalige markt is.

Noes Lautier

Bron: bol.com 

Lees meer

Het Groot handboek bergsport is een ambitieus en uitermate compleet werk voor iedereen die de rotsen en bergen van deze wereld wil trotseren, van de beginnende bergwandelaar tot de doorgewinterde alpinist. Werkelijk elk aspect van deze fantastische en tot de verbeelding sprekende sport komt in dit ultieme naslagwerk aan bod, waaronder: - Bergwandelen en trekking - de basics, van het op de juiste manier inpakken van de rugzak en het opzetten van de tent tot de weersomstandigheden in de bergen en kaartlezen - Rotsklimmen - van veilige zekertechnieken tot big wall-klimmen - Winterklimmen - van het voorspellen van sneeuwstormen tot het kiezen van de geschikte stijgijzers en ijsklimmen - Alpinisme - van de etiquette in de berghut tot het belang van snel klimmen op langere routes - Toerskiën en sneeuwschoenwandelen - van het kiezen van de juiste ski's tot het zoeken naar de beste sneeuw - Expedities naar afgelegen gebieden - financiering en vergunningen, het selecteren van gidsen en dragers, en de talrijke uitdagingen onderweg. Auteur en IFMGA-gids Alun Richardson bundelt in dit unieke werk meer dan twintig jaar aan kennis en ervaring en brengt deze schat aan informatie op een persoonlijke en vlot leesbare manier over. Dit alles wordt verduidelijkt aan de hand van meer dan 200 technische tekeningen en een reeks inspirerende foto's van de meest indrukwekkende bergen ter wereld.

Recensie(s)

Opmerkelijk handboek over de bergsport waarin letterlijk alle facetten van deze sport aan bod komen. Behandeld worden bergwandelen en trekking, rotsklimmen, winterklimmen, alpinisme, toerskien en sneeuwschoenwandelen en expedities naar afgelegen gebieden. De auteur heeft op alle gebieden waarover hij schrijft, zelf veel ervaring. Hij heeft een ongelofelijke hoeveelheid zinnige en ter zake kundige info in een boek bijeen weten te vergaren. Er staan bovendien veel tips van gediplomeerde berggidsen in. Niet alleen de technische kant komt aan bod, maar ook de mentale de de ethische. Een van de weinige minpuntjes: Engelsen hanteren in sommige gevallen andere klim- en veiligheidstechnieken dan bij de Nederlandse bergsportvereniging gangbaar is. Elke bergsporter, ongeacht de tak van de bergsport die hij beoefent, kan veel van dit boek leren. Geillustreerd met veel kleurenfoto's en zwart-wittekeningen; kleine druk. Met register.

Noes Lautier

Bron: bol.com 

Lees meer

Dit boekje is het standaardwerk voor de Nederlandse en Belgische bergbeklimmer op het gebied van touwtechnieken en zekeringsmethoden. Alle technieken en methoden die volgens internationale regels als beste en veiligste uit de bus komen, worden in dit boek behandeld. Het handzame formaat en de weervaste uitvoering maken het mogelijk dit boek in de rugzak mee te nemen. _ Alle touwtechnieken _ Vele stapsgewijze tekeningen _ Korte heldere beschrijvingen _ Veel aandacht voor veiligheid _ Ideaal om mee te geven _Geschreven door een specialist.

Recensie(s)

'Rugzakeditie' van 'Handboek touwtechnieken voor de bergsport. In dit boek worden alle voor de bergsport belangrijke touwtechnieken behandeld. De tekst is helder en nauwkeurig en voor eenieder toegankelijk. Buitengewoon geslaagd zijn de vele kleurrijke tekeningen, onmisbaar voor een boek als dit. Samen met het handzame formaat en een soepele plastic omslag levert dat een boekje op dat een echte verrijking is van de Nederlandstalige instructieboeken voor de bergsport. Deze druk is geheel herzien en aangepast aan de nieuwste ontwikkelingen.

R. Weijdert

Bron: bol.com

Lees meer