Wat is het belangrijkste dat je geleerd hebt?

"Het belangrijkst wat ik geleerd heb van deze cursus is de basiskennis die je moet hebben om een survivalsituatie aan te kunnen, maar ook: blijf kalm, denk rustig na en denk goed na over je situatie en hoe te handelen.

Wat betreft de onderwerpen heb ik veel geleerd van de touwtechnieken (aangezien ik daar totaal geen kennis van had) en de soorten shelters die er zijn. Voor de rest veel inzichten gekregen in andere onderwerpen en ook verdiepingen ervan."

"Het belangrijkste dat ik geleerd heb, dat je in een dergelijke situatie vooral rustig blijft en blijft nadenken over de kansen die zich voordoen en gebruik maakt van de middelen en situaties die je op je pad tegenkomt."

"Dat ik in staat ben om mij te redden in de natuur. Dat ik kennelijk al tal van vaardigheden bezit, maar niet of veel te weinig toepas."

"Naast veel nieuwe kennis, ervaringen en het leren kennen van allemaal awesome mensen heb ik vooral een mindset uit de cursus gehaald. De ze cursus leert je om creatiever om te gaan met de middelen die je hebt en dat je altijd wel een oplossing bij elkaar kunt improviseren."